​Njerëzit me sy të kaltër kanë 3 gjërat më të veçanta. Zbulojini cilat janë!

Sytë ngjyrë blu janë si deti, ku edhe mund të humbisni në to.
Në disa kultura njerëzit me sy blu konsiderohen si një lloj mallkimi, ndërsa në të tjera shihen si tipar bukurie. Ekspertët, sipas intv.al kanë zbuluar disa fakte interesante që tregojnë se personat që kanë sy blu janë më të veçantë nga të tjerët, të cilët janë me ngjyrë më të errët.

1. Tërheqin shpejt vëmendjen dhe preferohen më shumë
Studimet tregojnë se njerëzit me sy blu janë shumë tërheqës, në krahasim me ata të cilët janë me ngjyrë të errët. Disa sugjerojnë se ky mund të jetë një refleks i pavetëdijshëm, i cili bën që këta persona të preferohen më shumë.

2. Përballojnë dhimbjen më shumë
Sipas një studimi të kryer nga Universiteti i Pitsburgut, gratë me sy ngjyrë blu e përballojnë dhimbjen më shumë se ato me sytë e errët. Femrat me sy blu e kanë më të lehtë lindjen e një fëmije, se të tjerat me sy të errët.

3. Janë më inteligjentë
Shkencëtarët besojnë se ngjyra e syve mund të vendosë çfarë një person mund të arrijë në jetë. Studimet kanë treguar se shumica e njerëzve me sy blu janë më të mirë në çështjet që përfshijnë mendimtarët strategjikë, sesa njerëzit me sy me ngjyrë të errët.

Portali Trendi

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.